Ko će kome, ako neće svoj svome

Snaga mladosti provejava. Miris uspeha otvara novi front. Ovaj trenutak života je sjajan,  u kome bi uživalo i sedam gotovana da su se na vreme uključili u formiranje mreže uspeha.

Diploma okačena na zidu, pamet na papiru, dok iz usta mudrost teče. Tako je i lepa Kata izučila nekoliko zanata na jednom privatnom fakultetu. Ponosna i važna zbog stečenog znanja, nije osramotila mamu i tatu koji su je na pripravničku službu poslali svom prijatelju, poslovnom čoveku, funkcioneru u jednoj važnoj firmi.

Radila je Kata vredno. Redovno je išla kod frizera, garderobu je uredno obnavljala, pravim držanjem i dugim nogama krčila je hodnike. U kriznim situacijama je briljirala, jer je tada izvlačila svoj najjači adut, „golemo poprsje“.

Međutim već je napunila 26 godina i bilo je krajnje vreme da se uda. Brzo je rešila taj problem. Pred matičarem se zaklela na vernost, finom momku, sa kojim je bila u vezi od početka studija. Kako bi ispoštovala vreme za dobijanje prvog deteta, užurbano se bacila i na taj posao, te je postala i majka. Nakon porodiljskog odsustva vratila se na radno mesto u važnoj firmi.

Dobar utisak koji je prethodno ostavila i dalje je odzvanjao u sećanju menadžmenta. Tako da je napredovala do odgovorne funkcije, koja je zahtevala preciznost, pronicljivost i izvanredno poznavanje prilika u firmi. Kata se tu naročito istakla svojom „copy-paste“ veštinom. Međutim obim posla se povećao, te je menadžment procenio da joj treba pomoć. U skladu sa ekspertskom procenom HR službe u Katinu kancelariju došao je od nje nešto mlađi, visok, crn, mačo tip, da svojim mišićima i znanjem iz srednje ugostiteljske škole  pritekne u pomoć.

Imali su mnogo posla, počevši od pauze za doručak, preko pauza za kafu. Dasa zvani Rade pokazao se kao pun pogodak. Jednostavno njegova ugostiteljska sprema bila je od velike koristi za odabir prave pekare iz koje su dostavljali već iseckan burek i hladan jogurt.

Kata je bila oduševljena. Sa još većim zadovoljstvom odlazila je na posao iako su zathevi postali toliki da je morala da ostaje prekovremeno. Rade je bio solidaran, pa je predložio Kati da uvedu viši radni standard. U vreme za ručak, saopštio je da je rezervisao sto u obližnjem restoranu, gde se po ceo dan na ražnju vrte prase i jagnje. Prvo je negodovala, rekavši da samo za doručak jede kaloričnu hranu, a za ručak već jede salate. On joj reče da ne brine i da je porcija pečenja preduslov za dobar razvoj višeg poslovnog standarda.

Nakon tog popodneva njihova saradnja i novi parametri koji su konstantno dizali nivo kvaliteta rada doveli su do toga da oni bar pola radnog vremena provedu iza zaključanih kancelarijskih vrata, kako bi ispunili učinkovitost na radnom mestu.

Kolege su počele da primećuju i da na sav glas pričaju o Katinom i Radetovom angažmanu. Jedino se pomalo žalila Katina komšinica, koja je inače šef higijenskog odeljenja, da njene devojke u pvoj smeni ne mogu da uđu u kancelariju vrednog dvojca, kako bi  ispraznile kante za smeće.

Komšinica zvana Mila, na kraju je shvatila da je tu reč o ozbiljnom poslu, te je prvom prilikom kada je naletela na Katinog muža ispred ulaza u zgradu, iskoristila priliku da mu kaže kako cela važna firma hvali njegovu ženu.

Katin muž u neverici zahvali komšinici i pođe svojim putem. U sebi se pitao, kako je moguće da je toliko vešta na poslu, da svaki dan ruča i još i večera kompletne obroke, kada je tokom studija da bi bila najbolja, jela samo jednom dnevno?

Odgovor na ovo pitanje dobio je posle nekoliko meseci, kada je shvatio da mu se vid muti i da mu se povećala dioptrija. Jedino što je promenio bile su naočare, jer njegova Kata je najbolja žena i majka na svetu.

A Kata majstor svog zanata nastavila je prisnu saradnju sa Radetom,  koji radi na tome da dovede ličnu asistentkinju, kako bi Kata mogla da uzme odmor ili bolovanje na neko vreme.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s