Kamera kuću “čuva”

Nož za pojasom i odsustvo razuma u glavi. Strah, magnet za nasilje. Ljubomora kao opravdanje. Ishod: tri osobe, među kojima i dečak od jedanaest godina povređeno u Sigurnoj kući u Beogradu. Sve  je to  zabeležio objektiv video nadzora, jedinog svedoka svih dešavanja oko jedne od tri kuće u kojima žene traže utočište, sklanjajući se od pomahnitalih muževa.

Juče je na pijaci, gde ona radi, tražio i pretio joj. Zbog straha, danas nije otišla na posao. Krvnik je to osetio, pa je sam došao do njenog skrovišta, ohrabren hladnom oštricom i niskim porivom. Bez obzira prema svom detetu, ah gluposti, pa takvi tipovi nisu čuli ni za “o” od obzira, ni za “lj” od ljubavi.

Slepci izolovani u mraku sopstvenog uma, okovani nesigurnošću, porocima, besparicom, optočeni kompleksima, jedino svetlo pale i izlaz pronalaze, onda kada svoje najbliže gaze.

Sa druge strane njihove žene su spremne da to trpe, verujući da će se on promeniti. Pusta li je takva vera! Tužna li je ta kuća koju vodi poludela glava.

A šta je sa Sigurnom kućom u koju na kraju odlaze žene i deca iscrpljeni od batina, psihičkog zlostavljanja i suza? O da, zaboravih, tu je video nadzor! Pa to nije kuća “Velikog brata”, taj reality show je odavno završen, a teški fizički napadi opasni po život su naša realnost. Uostalom sigurna sam da je čak i kuća sa VIP ličnostima na Košutnjaku bila bolje obezbeđena, od “Sigurne” kuće.  

Ko će da spreči narednog ljubomornog muža da preskoči ogradu i dođe do svoje žene da joj razjasni neke stvari? I dokle će Vesna Stanojević koordinatorka Sigurnih kuća da ponavlja da je ovim mestima potrebno policijsko obezbeđenje?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s