KO POSAO TRAŽI MOŽE I DA PRATI…..KOGA?

Ona ima 25 godina i već je poslovna mlada žena. Duga kosa, sređeni nokti, silikonom ispunjene usne i pametni telefon, da misli za nju i da njen poslodavac može da je prati. U opisu radnog mesta joj je da bude lepa i da na njegov poziv dođe s mesta. Skupe haljine, visoke štikle, splavovi i štras. Ona nema problem da se smeje za nakit, da se ljubi za ruž, skida za telefon i preznojava za auto ili stan i to ne mora da radi svaki dan. Jer i onako radi uveče, na splavovima, po klubovima, ruku pod ruku i nogu uz nogu sa svojim poslodavcem. Brze pare i brza kola uz malo znoja, divota od života. Zašto da ne? Od škole retko ko u Srbiji jede leba.

Njena dve godine mlađa drugarica privodi kraju master rad. Jedinica u oca i majke. Dobrica, pametnica, roditelji su joj obezbedili android da se ne izgubi, ne zaluta. Međutim nije izvesno šta će se dogoditi kada odbrani master rad. Hoće li biti još jedna u redu na birou ili će uzeti stvar u svoje ruke?

Preduzimljiva starija drugarica već se pobrinula da mlađana ne razmišlja mnogo, te je upoznala sa poslovnim partnerom svog poslodavca. Zajedno odlaze u salon lepote u Novom Beogradu da se doteraju za predstojeće veče…

Na drugom kraju grada, nadomak železničke stanice, već je veče. Drugar koji se tek vratio iz Gabona odlazi do trafike. Na uglu ulice Gavrila Principa, gde se nalazi kiosk, čeka da prodavac usluži devojku u mini suknji, izdignutu na visokim potpeticama. Slika zgodne cice preobrazila se u košmar. Njen profil je otkrio sveže obrijanu bradu, a pokret glavom u levo i osmeh upućen mom drugaru jasno je definisao prizor transvestita. Drugar koji je mnogo putovao i svašta video, nije mogao da izbegne šok i energiji koju emituje trandža. Sav zbunjen zaboravio je i da kupi sve što je trebalo. Žureći da pobegne od stvorenja na koje je naleteo uspeo je da ugane nogu. Šok mu je pomogao da zaboravi na bol dok nije uleteo u stan, te se njegova žena pobrinula za hladne obloge i sve ostalo…

Moja koleginica koja živi u tom kraju čuvenom po najstarijem zanatu, reče mi da je takođe viđala dotičnog što oblači žensku garderogu, kako patrolira ulicom.

Od elitne do ulične, od markirane do iscepane, od kratkog zanosa, preko poniženja, do tamnih kesa ispod očiju, od naivnosti do izopačenosti i poremećaja. Cene su različite i zavise od usluga. Ali koliko je novca potrebno da bi se priuštili sapun i voda koji peru ama baš sve?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s